DIY- Do It Yourself •Lego væg

Det er så dyrt at få børn…..

Men det kan godt gøres lidt billigere…..

Bleer er et dårligt sted at spare -bortset fra at man selvfølgelig kan lade være med at købe de dyreste, samt at kigge efter bleer på tilbud. Men ellers er det en ting vi ikke rigtig kan undvære (det bliver i hvert fald lidt klamt i længden). Jeg har altid brugt Aldi bleer, da jeg engang så at de vandt en “bedst & billigst i test”, og jeg syntes klart at de lever op til deres vindertitel.

Men på udstyr er der en dejlig masse penge at spare. Og som i nok ved, så må mor bruge de penge der er sparet -på sig selv… Sådan er reglerne…..

Da jeg var omkring 12 uger henne ( i ved, efter den første skanning, hvor det der med at være gravid, bliver mere virkeligt, fordi man har set en lille reje svømme rundt på skærmen) lavede jeg en liste med ting, vi skulle have anskaffet. Man kan finde massere af lister på diverse babysider, men eftersom det er mit 3. barn, var det ikke svært at skrive en sådan liste. (men faktisk er denne liste fra “Vores Børn” meget god.)

Herfra gik jeg ellers så småt i gang med at tjekke nypriser og brugtpriser.

Her er den liste jeg skrev:

Tingjegskalanskaffemig

Jeg skal selvfølgelig nok vise jer mine fund, samt fortælle hvad jeg er endt med at give for tingene. (Det er jo det, det hele går ud på:o))

Så var det, at jeg lige var et smut i diverse babybutikker  & derefter kom der lidt ekstra på min liste:

Flere ting

Jeg tog deres dejlige tykke kataloger med hjem & kiggede dem igennem, & det kom der en ny liste ud af:

Ting jeg ikke helt forstår, eller tænker i hvert fald ikke er nødvendige før baby kommer…..

Tingjegikkeheltforstår

1♥ Jordemoder stetoskop 100 kr -jeg kan jo ikke selv få mit øre helt der ned og lytte? Og hvem andre end mig gider at lytte til babys hjertelyd? Ok, måske min mand (altså ikke min mand, men måske din) men kan han så ikke bare tage med til jordemor? ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: 2 pakker bleer.

2♥ Gravidpude 500 kr. -det er godt nok mange penge for noget der er uundværligt i, måske, de sidste 3 mdr. af graviditeten. En amme pude, som du alligevel får brug for, kan sagtens gøre jobbet. ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: en tur i biografen plus popcorn, med mine 2 store drenge.

3♥ Gravid badedragt 280 kr. -nu har jeg ikke selv overrendt svømmehallen, men jeg kommer der da. Og jeg har aldrig haft en badedragt, der ikke kunne give sig så meget at jeg ikke kunne passe den de mdr. jeg er gravid. Og ellers tror jeg godt at jeg kunne finde en badedragt til billigere penge, som jeg så lige kunne købe i en for stor størrelse. ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: 6 natursutter til baby, fordi 1 eller 2 slet ikke er nok.

4♥ Pusletaske 800-1000 kr. -jeg har aldrig helt forstået fidussen med at give så mange penge for en taske, du kun kan bruge imens du har blebørn? Så vil jeg da heller finde en anden fed taske til de samme penge, som jeg kan putte pusleting ned i og som jeg så også kan bruge bagefter? ♦ Så derfor vil jeg hellere bruge pengene på: Den evige praktiske mor-taske fra Day Birger og en Rudolph håndcreme til at ligge ned i tasken, til når jeg har vasket hænder efter bleskift.

5♥ Regnslag 500 kr. -jeg skal klart have anskaffet mig et regnslag da de er gode at have, men hvorfor give 500 kr. for det, når jeg kan få et der er fint til 250 kr? ♦ Så vil jeg hellere bruge de restende penge på: et insektnet. (jeg har faktisk kun givet 60 kr. for det insektnet, jeg har købt. Find det her.)

6♥ Kædelås 340 kr. -bare fordi det ville være komisk at købe en lås til 340 kr. til at sætte på en barnevogn til 100 kr. Jep, jeg har fundet en brugt barnevogn til 100 kr. Viser den frem en af dagene. ♦ Så vil jeg heller bruge pengene på: en madras til barnevognen, -da det er en ting jeg ikke har lyst til at købe brugt.

7♥ Airnest 600 kr. -kan man så ikke lige så godt købe en hængevugge? ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: en madras til den slyngevugge jeg har købt brugt.

8♥ Brystpumpe & sutteflasker 1000 kr. -disse ting kan sagtens blive nyttige, men vent med at køb det til du får brug for det. Det kunne jo være at det der amning, bare kører på skinner og du derfor aldrig får brug for det. Jeg havde et “flaskebarn” første gang, og et “brystbarn” anden gang, som aldrig har drukket af en sutteflaske. ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: noget lækkert tøj til mig selv, når jeg er færdig med at amme, for at fejre at jeg kan have andet end “ammevenligt” tøj på.

9♥ Badekars indsats 130 kr. -det er jo ikke fordi sådanne indsatser koster alverden, men jeg har altid synes det var federe og føltes tryggere, at holde babyen selv, når de var i badekar. Og de er der jo ikke så længe af gangen, så din arm kan godt klare det. ♦ Så vil jeg hellere bruge pengene på: 3 stofbleer fra Cam Cam, fordi det er de blødeste og lækreste stofbleer, jeg har fundet (og med 2 gylpebørn, har jeg haft rigtig mange stofbleer)

Rigtig god købelyst til dig. Husk at det der med babyudstyr er en jungle, og producenterne ved at os forældre er villige til at købe en masse ting til vores små pus. Og mange af tingene bruger vi ikke så længe, så de fleste ting, kan med fordel købes brugt.

Knus pigen der elsker at spare penge

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- Do It Yourself •Lego væg