Det var bare så oplagt

mit genbrugshjem

Mit hjem bærer præg af, -at vi har været flyttet, -lejet huset ud, -flyttet halvt tilbage som i, vi kom her i weekenderne, -for så at flytte tilbage på fuldtid uden at vide hvor længe, vi skal bo her endnu.

Vi havde dobbelt af næsten alt, da vi flyttede tilbage, så de fleste af de møbler vi har nu, er nogen der skal sælges når huset (forhåbentlig snart) bliver solgt (køb det her) og vi flytter igen, igen, igen.

Jeg tænker at holde åbent hus-flytte salg, når dagen kommer. Ih, den dag glæder jeg mig til…. Det bliver så hyggeligt…. Jeg bager også kage… Og i bliver alle sammen inviteret….

Men alt dette, hus til salg inferno, gør at vi ikke helt bor som vi gerne ville, fordi vi jo ikke ved hvor vi ender? Fx, har vi en kæmpe (i hvert fald stor) stue lige nu og ville enormt gerne have en ordentlig flyder af en sofa. Men hvis vi nu ender i en stue, hvor den sofa ikke kan være der og vi skal ud og købe en ny, så er det jo totalt spild af penge… Så lige nu lever vi med de ting vi har og glæder os til den dag, hvor vi skal indrette vores nye hjem, tættere på skole, familie og arbejde.

Men så kan man jo gøre sit hjem hyggeligt og personligt ved hjælp af små ting og detaljer. Så her vil jeg vise jer en del af mine små genbrugs steder i huset, som kan være med til at gøre et hjem personligt. For jeg tror faktisk kun at det er os selv, der kan mærke at vores hjem ikke er helt som det skal være?  Når folk kommer på besøg, syntes de (heldigvis) bare at vi bor dejligt.

Er i klar på en lille rundtur?

Mitgenbrugshjemfarmorskab

Her er vi i et hjørne af spisestuen, hvor der rent faktisk står et af de møbler, jeg gerne vil have med når jeg flytter. Farmors gamle skab, som jeg malede sort dengang jeg arvede det. Det var jo teak træ og hvem pokker ville have teak i sit hjem? Ja, sådan tænkte jeg faktisk for 15 år siden, da jeg fik det…Men jeg er faktisk meget glad for det i sort. Lampen på væggen er også et loppefund og er til salg på @genbrugoggaeslinger, da min mand ikke er helt enig med mig i at den skal med videre. Billedet med isbjørnen, har jeg købt på et bagagerums marked i Roskilde og det var faktisk min mening at det skulle sælges, men jeg er blevet ret så glad for det, så det er blevet en keeper.

Mitgenbrugshjemvitamin

Stadig i spisestue afdelingen har vi på spisebordet (som der altid skal ligge en dug på, da det var et gammelt bord, der stod i garagen, og er meget grimt og slidt og helt klart trænger til maling, -men det bliver ikke af mig), et Bjørn Wiinblad fad, hvor vi har tuscher og vitaminpiller ståenden. Her hjemme må vi nemlig gerne tegne på bordet. Eller i hvert fald på Ikea dugen, som er beregnet til det samme. Vi spiser vitaminpiller hver dag, sommer som vinter, så de er også gode at have lige ved hånden. Dog er børnenes vitaminpiller udstyret med en børnesikring, der gør at selv vi voksne ikke kan åbne dem? Hvad sker der for at de skal være så svære at åbne? Men fint nok, for så havde jeg en undskyldning for at købe en fin Knabstrup keramik bøtte, med trælåg, at putte dem ned i.

Mitgenbrugshjemkøkken

Videre ud i køkkenet, har jeg endnu en Bjørn Wiinblad stående. Det er vist en vase, men jeg tænkte straks da jeg så den “grydeskeer”! Og forleden fandt jeg så denne blå Lyngby vase sat ned til 200 kr. (fra 500 kr.- så de 300 kr. jeg har sparet, må bruges en af dagene) i Imerco, og jeg tænkte straks da jeg så den “totalt god makker til Wiinblad-grydeskes holder”. Eva trio vægten på væggen, bliver flittigt brugt, jeg elsker at den hænger fremme og ikke først skal findes frem i skabet, når den skal bruges, som min gamle vægt (som jo i forhold til denne her faktisk er ny).

Mitgenbrugshjemkrus

Mine kopper og krus står fremme, så man lyn hurtigt kan få kaffe, når trangen melder sig på. Som i kan fornemme, så er jeg vild med forskellige kopper og krus, men holdt i samme nuance. Nemlig blå og sort. Desværre indeholder den ikke helt så mange genbrugs fund, som jeg ville ønske. Det er sjældent at jeg render ind i gode krus og kopper, der passer ind i min samling. Til gengæld, er alle mine tallerkner nogen jeg har fundet på loppemarked. De er lidt svære at tage billeder af, så de må vist få sendetid for sig selv en anden dag.

Mitgenbrugshjemsøholm

Billeder på væggen og Søholm lampe, samt Søholm vase, er kun indkøbt til det formål at få “et hus til salg hvor ingen bor”, til at ligne et “rigtigt” hjem. Det var før at vi besluttede at flytte tilbage og vente på at huset blev solgt. Det var faktisk en ret sjov proces, og jeg følte mig totalt som indretningsarkitekt. Når jeg bliver stor gad jeg godt at være sådan en, der hjalp folk med at indrette deres huse hvis de ikke kan sælge. Eller, vi har jo stadig ikke solgt, så jeg ved ikke om jeg ville være så god til det;o)

 Mitgenbrugshjemlænestol

Så er vi hoppet ind i stuen. Her står en læder lænestol, en standerlampe og en fodskammel, som alt sammen er genbrugs fund. Læderstolen har jeg givet 86 kr. for. Skørt beløb, derfor jeg kan huske det. Skamlen skifter betræk hvis jeg lige synes at det er tid til at se på noget andet. Faktisk kunne jeg godt tænke mig at den snart blev ensfarvet…. Det er vist et barsels projekt.

Mitgenbrugshjemtrækasse

Vores brændekasse som er en gammel ølkasse, jeg har fået af min far engang. Jeg har også en Tuborg kasse som jeg har fået af ham, og disse skiller jeg mig aldrig af med. Det hvide plantebord er et bakkebord fra Bilka. Sådan et med 3 borde i forskellige farver. Jeg har faktisk planer om at et af de andre 2 skal stå her, og så skal det hvide her op på børnenes værelse til bøger.

Mitgenbrugshjemstue

Den her teaktræs skænk, købte jeg også bare som “fyld” i huset, inden vi flyttede tilbage. Den stod i vores lokale Lions genbrug til 450 kr. Den har så også lidt skrammer og skjolder, men det gør ikke mig noget! Tingene ovenpå, er for det meste ting jeg har til salg i butikken, så her er tit udskiftning. Lyskæden er fra Ellos og hænger på et langt jernrør, vi havde i garagen. Den er hængt op med kinesisk snor så det nærmest ligner at den svæver.

mitgenbrugshjemwc

Vi slutter af på vores badeværelse. Her holder en lille Bjørn Wiinblad vase vores tandbørster. Side om side med et Helbak keramik krus. Jeg kan godt lide at man kombinere det nye med det gamle, og det billige med det lidt dyrere. Jeg har virkelig haft svært ved at finde en sæbedispenser, jeg godt kunne lide. Så da drengene fandt denne superhelte sæbe i Føtex, syntes jeg faktisk at den var meget sjov og passede meget godt ind. Så den fylder vi op med håndsæbe og er nu vores sæbedispenser. Jeg håber faktisk snart at de får dem igen, for den kunne godt trænge til en udskiftning, da den er blevet lidt “bleg” i det.

Knus pigen der håber at i fik lidt ud af vores lille rundtur i mit genbrugshjem

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det var bare så oplagt