Nyt eller brugt?

Børnenes køkken

Vi har et ret stort køkken. Så i den ene ende har drengene fået deres eget køkken/supermarked/lejlighed/postkontor -afhænging af hvilken leg der lige er i gang i dag. Anton på 9 år leger her efterhånden sjældent, imens Jonathan på 5 år, stadig leger her tit.

Vi har haft lege køkken siden Anton var 1 år, og det har altid været et hit og noget af det legetøj der er blevet leget mest med. Jeg har et par gange (eller flere) hørt udtalelser om at drenge da ikke skal have legekøkkener, men hellere en værktøjs bænk??? Vi har haft en værktøjs bænk (samtidig med køkkenet naturligvis) og det har aldrig været det store hit. Men nu har mine drenge også haft klapvogne og dukkevogne, og hallo kitty vanter, hvis det var det de ville have, så jeg forstår slet ikke hvordan man kan syntes at legekøkkener ikke er for drenge? I min verden er der ikke noget der hedder pige eller drenge legetøj…

Nå, det var et sidespor….

Jeg ville jo bare vise jer vores legekøkken, hvor nærmest alt er købt brugt. Og så kan det forhåbentlig inspirere jer, hvis i står og skal lave legekøkken selv.

legekoekken1

 

Hele den ene ende af køkkenet, er et børne-hjørne. Men mindre kan jo sagtens gøre det, vi har bare lige nu så meget plads, så vi ikke ved hvad vi skal bruge det til. (totalt luksus problem) (i kan se vores hus her)

Bord og stole ville jeg have gået i gang med at male, inden jeg blev gravid, men lur om det nogen siden bliver gjort nu. Sættet er købt på børneloppemarked i Roskilde til 5o for alle 4 dele. Den dag fandt jeg faktisk 2 sæt, men det andet sæt har jeg solgt.

legekoekken2

Købmands disken er bare lavet af, en gammel hylde og nogle ben fra Ikea vi havde liggende i forvejen. Kasserne på gulvet ville jeg gerne have op og hænge, men det er det der med at have hus til salg, og ikke at ville lave for mange huller rundt omkring. Den lille røde stol er fra Ikea, købt da jeg fik mit eget værelse som 5 årig… Så den er 34 år gammel (shit), så kom ikke at sig at Ikea ikke er kvalitet.

legekoekken

Køkkenet har jeg fundet i en genbrug til 125 kr. Det er et Hape legekøkken der normalt koster omkring 795 kr. Der er ingen bagbeklædning, men vi savner den heller ikke, og så var armaturet lidt i stykker, så jeg kørte i Ikea og købte et af dem der passer til deres legekøkkener, som også var federe, end det der hørte til dette køkken. Håndtagene var gule, så dem gav jeg en gang sort maling. Bare fordi…. Gryder og pander er også fra ikea, men vi har også rigtig mange køkkenting, der er fundet i den lokale genbrug.

legekoekken4

Jeg ved ikke hvor indkøbs vognen oprindeligt er fra, men jeg er ret vild med den. Jeg fandt den en dag i en genbrug hvor de havde halv pris, så jeg gav 12 kr. for den. Vi havde en i plastik som drengene havde fået i gave, men den solgte jeg på Reshopper til 30 kr. og så havde denne her jo faktisk kostet gratis?

legekoekken5

Vores kasseapparat består af en gammeldags regnemaskine fundet til 50 kr. Dem ser jeg rigtig tit rundt omkring. De er ret sjove fordi man kan se tallene ændre sig, når man taster noget ind, de har en god  lyd og så kommer der en bon ud. Og så en pengekasse som jeg havde liggende i gemmerne.

legekoekken6

Drejeskive telefoner er der stor forskel på i pris, og jeg ledte faktisk et stykke tid, før jeg fandt en jeg ville have. Jeg ville nemlig ikke give for meget for den, og der var også stor forskel på hvor slidte de var. Den her er ret pæn og kostede kun 25 kr. Et menukort fra pizzeria er også et must i vores køkken. Der bliver tit ringet efter og lavet pizza her. Jeg aner dog ikke hvor de har det fra, da vi aldrig får pizza???? (kæmpe løgn)

legekoekken3

Vi har i årenes løb haft mange forskellige køkkenmaskiner (altså lege køkkenmaskiner ik?). Efterhånden som vi er faldet over nogen på loppemarkeder eller på vores genbrugsture, så har vi købt dem. Men tit må de lade livet, og blive solgt videre eller også har jeg bare givet dem til vores lokale genbrug. Fordi….. De fleste larmer virkelig meget… Vi har 2 gange haft købt en mikroovn, men de er bare virkelig højlydte. Den sidste vi fik købt sagde “bib” hver time, uden at nogen kunne slukke den. Og så er det man er glad for at man ikke har givet særlig mange penge for tingene, så man ikke føler at man absolut skal beholde dem. Kaffemaskinen, som brygger “rigtigt” med vand, og brødristeren, har overlevet. Alle de fine lanterne er nogen Jonathan har lavet til “lygtefest” i vuggestue og børnehave.

legekoekken8

Det var en lille rundtur i drengenes legehjørne. Jeg håber at i finder gode ting på jeres genbrugs jagt, som i vil kunne bruge hjemme hos jer.

Knus pigen der med endnu en baby på vej, kommer til at have legekøkken i sit hjem i mange år endnu

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt eller brugt?